Gyártók

Mire jók az aminosavak?

Kategória: Kérdések-válaszok Kelt: Komment: 0 Megnézve: 763

Testépítőknek az aminosavak a fokozott fizika teljesítőképesség és a gyorsabb izom fejlődés elérésében segítenek, valamint a regenerálódásban

       

Az aminosavak testben végbemenő számtalan folyamatért felelősek. Az egyoldalú táplálkozás, a felfokozott életmód okozta stressz, a betegségek az aminosavak hiányához vezethetnek a szervezetben. Hiányuk így legyengíti az immunrendszert és kimerültséghez, fáradsághoz vezethet. A fehérje és aminosav szükségletünket számos életmódbeli tényező befolyásolja. Vannak olyan aminosavak melyek elősegítik az izom növekedését. Fokozza a fizikai teljesítőképességet és a gyorsabb fejlődés elérésében segítenek. Aki sportol szervezete a véreben található azonnal elérhető szénhidrátokat használja fel, az izomzatban lévő aminosav állományt használja fel. Ha nem pótolod a bcaa aminosavakat és esszenciális aminosavakat, az izomzatod leépül, és a már elért izomszövet puhább lesz, a test feszessége csökken, és fogyásnak is indulhat. A testépítés utáni regeneráció szakaszában meg kell lennie a vérben az összes szükséges aminosavnak, hogy az az izomzatot megfelelően elláthassa.

A legismertebb aminosavak:

ELÁGAZÓ SZÉNLÁNCÚ AMINOSAVAK (BCAA) 

A BCAA kiegészítés gyakori mind anaerob és aerob sportok kedvelői között. A BCAA kiegészítőket használhatjuk edzés előtt, alatt és után. 

GAMMA-AMINO-VAJSAV (GABA)

GLUTAMIN - GYORSABB REGENERÁCIÓ ÉS CSÖKKENT KATABOLIZMUS

L-ARGININ/L-ORNITIN

L-TRIPTOFÁN

L-TRIPTOFÁN segíti az étvágy felügyeletét, hatékony segítség a zsírvesztésben. Valamint javítja a hangulatingadozásokat, javítja a kedélyállapotot.

L-TIROZIN

A bőrünk ultraviola sugárzás elleni védelmét biztosító melanin szintézis alapanyaga. A tirozinból szintetizálódó melanin a nap sugárzás hatására egyfajta "védőpajzsot" képez a bőr mélyebben fekvő rétegeinek védelme érdekében. Ha a melanin készletek (a tirozin elégtelen bevitele nyomán) nem elegendőek bőr a napsugárzás hatására károsodhat.

Kategória további cikkei

Hozzászólás