Gyártók

Hogyan iktasd ki a cukrot az étrendedből?

Kategória: Étrendek Kelt: Komment: 0 Megnézve: 505

cola cukor tartama

Hogyan iktasd ki a cukrot az étrendedből

A finomított cukor kihagyása az étrendből látványos eredményt hoz a fogyni akaróknak. Ne akard egyszerre megváltani a világot, és mindent átalakítani az étrendedben. Haladj inkább kisebb tempóban, és hagyd el a finomított cukrot, és a fehér lisztet apránként. 4-5 hét alatt jelentős átalakuláson mehet át az étrended, anélkül, hogy igazán fájdalmas lenne ez a változás.
Az első héten elég lesz, ha a cukorban, fehér lisztben gazdag, nagyrészt üres kalóriát tartalmazó ételekről mondasz le. Hagyd el a gumicukrot, a cukorkákat, a fehér lisztes sütiket és a hasonló édességeket.

Mennyi cukrot tartalmaz egy doboz kóla?
A finomított cukrok túlzásba vitt fogyasztása - számos más egyéb egészségügyi probléma mellett - elősegíti az elhízást és a cukorbetegség kialakulását is.
2 deciliter kóla is nagyjából 8 kockacukornak megfelelő mennyiségű cukrot tartalmaz.

100 milliliterben, azaz 1 deciliterben 11,2 gramm cukor van, 200 milliliterben, azaz 2 deciliterben értelemszerűen kétszer ennyi, vagyis 22,4 gramm. Egy szem kockacukor körülbelül 3 gramm, így kiszámolható, hogy 2 deciliter kólában közel 8 szem kockacukornak megfelelő mennyiségű cukor van.

Hozzászólás