Gyártók

  • Rendelés Várható Teljesítési Ideje
  • Házhozszállítás 3-8 munkanap
  • Pick-Pack Pont 3-8 munkanap

COLLANGO - COLLAGEN POWDER - 315/330 G

Új termék

Javítja az általános ízületi mobilitást, a csontok szerkezetét és a bőr természetes szépségét. Kitünő aminosav forrás, hiszen a Peptan® 18 aminosavat tartalmaz.

Bővebb leírás

3 600 Ft‎

Egyéb információ

A Collango kollagén a Peptan® 1-es típusú marha kollagén peptidből készül. A Peptan® kollagén egy nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek fehérjetartalma több mint 90% (száraz tömegre számítva), ebben a formában az emberi szervezet számára könnyen emészthető és hasznosítható, amit tudományos elemzés is bizonyít (Asghar Henrickson és Rousselot, 2007).

A világ népessége öregszik és ennek a folyamatnak megvannak a maga hátrányai. A főbb egészségügyi problémák a csontritkulás és a sarcopenia, valamint a csontízületi gyulladás.
Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészségét. A Rousselot cég egyetemi partnereivel folytat kutatásokat ezeken a területeken. Nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos tanulmányokra és placebo-kontrollos vizsgálatokra a Peptan® kollagén hatékonyságának bizonyítására.


Kollagén peptidek az ízületek egészségéért

Az osteoarthritis (csontritkulás) egy betegség, mely elváltozásokat okoz az ízületi porcokban. Az Egészségügyi Világszervezet szerint 50 éves kor felett a férfiak 10%-a és a nők 18%-a szenved ízületi problémákban. Kiterjedt kutatások bizonyítják, hogy jótékony hatással bírnak a kollagén peptidek az ízületi egészségre és csökkenti a vele járó fájdalmakat. Ezt klinikai vizsgálatok igazolták (Jiang et al. 2014).

A kollagén peptidek a csontok egészségéért

A kor előrehaladtával gyakran együtt jár a csonttömeg- vesztés. A korai diagnózis és kezelés kimutathatóan csökkentik a törések arányát és javítják az életminőséget.

Kimutatták, hogy a kollagén peptidek stimulálják a csontsejtek kollagén termelését, amely egy magasabb szintű csontszövet képződéséhez vezet. Tudományosan is bizonyított, hogy a Peptan® ezek mellett támogatja a csonttömeg sűrűség és szilárdság növelését. (In vivo vizsgálat Guillerminet et al. 2010, 2012 )

A kollagén peptidek az izmok egészségéért

A fehérje fontos az izomtömegnek, korosodással azonban az izom veszít tömegéből és feszességéből. A megfelelő fehérjebevitel kritikus a sarcopenia hatásának semelegesítésében és segítheti az izmok regenerálódását, valamint megakadályozhatja az izomveszteséget. 
A kollagén peptid egy bioaktív fehérje, amely könnyen emészthető és jól hasznosul a szervezetben. (Idősebbek is könnyen emésztik).

Fokozódó szépség a kollagén peptideknek köszönhetően

Ami belsőleg jó, az tükröződik a külsőben is. Ezt nem csak az egészséges bőr iránt vágyó nők tartják így. A bőr a mindennapi egészség elsődleges mutatója, valamint magán hordozza az öregedés jegyeit is. Ahogy a lakosság öregszik, úgy növekszik az érdeklődés az egészséges bőr iránt. Az úgynevezett " Nutricosmetics" termékek száma rohamosan növekszik, amelyekben több van egy felületes hatásnál. Ezen kívül a hagyományos, lokális alkalmazású termékekkel szemben a „belsőleg használt szépség” trendje egyre népszerűbb.

Egyedülálló bioaktív fehérje

A Peptan kollagén peptid a specifikus aminosav-összetételének köszönhetően teljesen eltér a többi fehérjéktől. Bioaktív összetevőinek köszönhetően különleges táplálkozási és egészségügyi előnyöketet biztosít.

Könnyen emészthető, gyors felszívódású. Mivel jóllalkottság érzést nyújt, a Peptan kiváló fehérjeforrás az étvágy mérséklésére.

Tökéletesen alkalmas sporttápláléknak. A bioaktív peptidek támogatják:

  • az izomzat épülését és annak helyreállítását
  • az egészséges ízületek, izmok, csontrendszer fenntartását
  • a sérülések kockázatának csökkenését az intenzív mozgás során
  • a fizikai aktivitás közben a teljesítmény javulását.

Adagolás:

11 g port oldjunk fel ízlés szerint kb. 2 dl hideg folyadékban vagy joghurtban. 3 hónapos folyamatos fogyasztás után fenntartó adagja heti egyszer 11 g.

Összetétel:

Eper íz esetén: Peptan kollagén, aszkorbinsav, természet azonos eper aroma, édesítő: steviol glikozidok, cink citrát, színezék: azorubin*

Citrom íz esetén: Peptan kollagén, aszkorbinsav, citomsav, természet azonos citrom aroma, édesítő: steviol glikozidok, cink citrát, színezék: tartazin*

Semleges ízű: Peptan kollagén, aszkorbinsav, cink citrát.


*: A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat!
1 adag tartalmaz: 10g Peptan kollagén, 500mg C-vitamin, 15mg cink

Aminosav profil

(Aminosavak 100g fehérjében)

Alanin8100mg
 Arginin8400mg
Aszparaginsav       6600mg
Glutaminsav        12400mg
Glicin                   20600mg
Hisztidin               800mg
Hidroxilizin           1200mg
Hidroxiprolin         11400mg
Izoleucin               1500mg
Leucin                  2900mg
Lizin                     3400mg
Metionin               600mg
Fenil-alanin2100mg
Prolin                   11500mg
Szerin                   3400mg
Treonin                1900mg
Tirozin                           500mg
Valin                    2400mg

Az étrend kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott, életkornak és élettani állapotnak megfelelő étrendet és az egészséges életmódot. Terhesség, szoptatás, vagy fennálló betegség, gyógyszeres kezelés alatt bármilyen étrendkiegészítő alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával! Az étrendkiegészítők nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

Gyermekek védelme: Gyermekektől távol tartandó!

Adagolás: Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

A weboldalon szereplő termékek, leírások, képek harmadik féltől származnak a termékleírásban szereplő adatok tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek, tartalmukért felelősséget nem vállalunk.

Webshop gondosan kezeli a honlapon szereplő információkat, azonban azokban változás, esetleg elírás előfordulhat. A termékismertetőkben leírtak tájékoztató jellegűek, a gyártók által adott termékinformáción alapulnak. A gyártók fenntartják a termékinformációk, címkék előzetes bejelentés nélküli megváltoztatásának jogát.